Старши треньорът на България Красимир Балъков подаде оставка

Главният треньор на България Красимир Балъков подаде оставка

Старши треньорът на България Красимир Балъков подаде оставка на фона на расистката злоупотреба, претърпяна от играчите на Англия в понеделник вечер.

Победата на Англия с 6-0 на Европейската Квалификация в София беше засенчена от расистко скандиране и нацистки поздрави. Играта бе спряна два пъти през първото полувреме, тъй като играчите обмисляха да напуснат терена в знак на протест срещу злоупотребите.

В интервю с Sky Sports News след мача, Балъков заяви, че не е чул маймунински песнопения от трибуните и ще се извини на футболистите на Англия само ако УЕФА докаже, че е имало дискриминационна злоупотреба.

В петък Българският футболен съюз (БФС) потвърди, че Красимир Балъков подаде оставка, позовавайки се на „незадоволителното“ представяне на отбора на България през последните месеци, заедно с президента на БФС Борислав Михайлов и целия Изпълнителен комитет.

Четете още: Погба и Де Хеа аут от дербито с Ливърпул

Балъков каза в понеделник вечерта: “Бях концентриран в играта.“

„Всъщност не чух нищо, но току-що разговарях с английската преса долу и им казах, че ако това се окаже вярно, тогава трябва да се срамуваме и трябва да се извиним за това. Но още веднъж, първо трябва да се докаже, че е истина.“

По-късно той излезе с изявление, в което направи искрено извинение на отбора на Англия и на всеки друг, обиден от расистката злоупотреба.

Сега има огромна празнота в управлението на българския футбол – без старши треньор, без председател на футболната асоциация и без изпълнителен комитет, който да може да ръководи вътрешната или международната игра.

ИЗТОЧНИК

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )

Вашият коментар