Испания срещу Русия – анализ и прогноза

Испания срещу Русия - анализ и прогноза

Испания срещу Русия – анализ и прогноза

За мнозина мястото във втората фаза на Световното първенство на домакина Русия е изненада. Сборная имаше късмет и се падна в доста слаба група. С уважение към тимовете, но е факт, че Русия, Египет и Саудитска Арабия са сред последните места на класацията на ФИФА участници на Мондиала. Уругвай също се възползва от това и на бавни обороти си осигури класиране за осминафиналите. Испания от своя страна вече изпита трудности и беше на път да сътвори изненадата.

Мароко и Иран са обречени на Световното. Или не?

Винаги е трудно да играеш срещу домакина на Световно първенство и това се е доказвало нееднократно. Дори Южна Корея игра полуфинал на домашния Мондиал преди 16 години. Русия влязоха в първенството като последен отбор в ранклистата, но две категорични победи над Египет и Саудитска Арабия ги класираха за осминафиналите. Първото по-сериозно препядствие – тимът на Уругвай обаче успя да разнищи тима, побеждавайки го лесно с 3:0.

Испания сякаш е единствения отбор, който все още не е разбрал, че всички се адаптираха към това тики-така. Безкрайни пасове по продължение на игрището и много малко реални положения за гол. Срещу стегнати отбори като Иран и Мароко си пролича колко трудно е на испанците да направят нещо градивно. Днес те ще имат по-отворен отбор, а това определено им е по вкуса. Русия надали ще изпадне в глуха защита, но въпреки това на Испания ще бъде много трудно срещу домакина.


Разликата в класите и самочувствието е това, което ще спечели този мач. Предлагам една интересна прогноза – равенство с хендикап -1, т.е. – Испания да победи с точно един гол в мача.

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )

Вашият коментар