Волейбол: Българи – юнаци и куп изненади

Българи - юнаци

Българи – юнаци!

Волейболистите ни разнищиха коравия тим на Финландия снощи. 9 грешки от сервиз през първия гейм накараха финландците да помислят за нещо повече в мача. След него обаче на терена имаше само един отбор. Българи – юнаци, това ще скандираме и днес от 19:30 ч., когато нашите момчета се изправят срещу отбора на Сърбия.

Вчерашната среща отново показа двете лица на българския волейбол. Сякаш с мисъл за четвъртфинала, трикольорите за малко да пропуснат участието там днес. Първият гейм не протече по най-добрия начин за тях, а грешките от сервиз се редяха една след друга. Цецо Соколов също не беше на ниво, а това може да се каже за всички от отбора.

Вторият гейм сякаш пречупи финландците и в последните две части на игрището имаше само един отбор. Отбор, който се забавляваше, демонстрираше класа, дух и настроение. Искрено се надяваме това настроение да се предаде и в днешния ден.

Сърбия определено не е най-удобния съперник за нас, но на този етап слаби отбори няма. А сега, когато стана дума и за това, да хвърлим един поглед на случилото се вчера в залите в Полша.

Изненадите

Домакинът отпадна къде изненадващо, къде – не. Словения сломи поляците с гръмкото 3:0, като в нито една от частите Дружина полска не успя дори да се доближи до съперника си. Словенците демонстрират завидна форма през годината, като до момента имаха 15 победи и само 1 загуба! Да, те играят в по-слабите групи и за Световната Лига и за Световното първенство, но фактите са, че само Япония беше победила отбора, и то с 3:2 гейма. Също така поляците не са в най-добрата си форма към момента, а мачът вчера беше тяхната четвърта загуба от 6 срещи срещу Словения.

Бомбата обаче падна другаде. Франция сътвори чутовна глупост и отпадна от надпреварата! Петлите бяха спечелили през годината групата си за Световното първенство с 5 победи и 15:0 гейма. Вдигнаха титлата в Световната Лига с 12 победи и само 1 загуба от Италия. Не бяха падали от Чехия в предишните им 6 официални двубоя. Е, паднаха, а коефициентът за победа на чехите беше 10 в Bet365!

Днес четвъртиналите на Европейското първенство противопоставят следните двойки:

Германия – Чехия
Русия – Словения
Белгия – Италия
Сърбия – България

Къде ще е изненадата?

Снамка: Sportal.bg

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )