Финал на тенис сезона при жените от WTA

Финал на тенис сезона при жените от WTA

Финал на тенис сезона при жените от WTA

2017 донесе изключително много емоции, но достигнахме до логичния Финал на тенис сезона при жените. Тенисистките показаха сила и амбиция в отсъствието на Серина Уилямс. Борбата за върха беше ожесточена, а първата позиция се клатеше до края на сезона. Какво всъщност се случи през годината?

Тенис прогнози от нашите типстъри.

January 30, 2017 Serena Williams 7
March 20, 2017 Angelique Kerber 5
April 24, 2017 Serena Williams 3
May 15, 2017 Angelique Kerber 9
July 17, 2017 Kristina Pliskova (23) 8
September 11, 2017 Garbine Muguruza (24) 4
October 9, 2017 Simona Halep (25) 1

* Източник

Виждаме цели 7 тенисистки на върха на ранклистата през годината. 5 различни дами бяха на първата позиция през 2017. Нито една от тях не успя да се задържи за повече от 9 седмици! Битката беше изключително оспорвана. По време на последния турнир от Големия шлем 8 тенисистки имаха възможност да станат номер 1!

Финалния тур също ни предлага интересни сблъсъци. Винъс Уилямс има сериозни проблеми от лично естество и няма да може да бъде напълно концентрирана. Остапенко показа силна игра, но сякаш все още не е зряла за турнир от такова естество. В бялата група Каролина Плишкова изглежда фаворит, като тенисистка в най-добра форма. Мугуруза не успя да запази формата си през цялата година и в края на сезона отстъпи позициите си. Въпреки това, именно те двете са фаворитки в групата.

Червената група отново е изключително непредвидима. Свитолина, Возняцки, Халеп и Гарсия направиха силен сезон. Всяка може да победи всяка. Каролине Возняцки изглежда в най-слаба форма от всички в момента. Големите шампионки обаче се амбицират във важните турнири, а и няма как да говорим за слаба игра при 56 победи през сезона.

Изненадата е представянето на Ангелик Кербер през годината. Германката изкара общо 14 седмици на световния връх. Въпреки това, слабата форма през сезона ѝ попречи да се класира за финалния турнир на шампионките! Можем да добавим и десетте седмици на Серина Уилямс като номер 1 през сезона. Това означава, че близо половин година, двете тенисистки са били водачки в схемата, но въпреки това няма да участват в Китай.

Снимка: YouTube

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )
1xBet - high odds, lots of game options