Сърбия – Швейцария – може ли Петкович да подхлъзне Кръстайч?

Сърбия - Швейцария - може ли Петкович да подхлъзне Кръстайч?

Сърбия – Швейцария – може ли Петкович да подхлъзне Кръстайч?

Швейцария на селекционера Владимир Петкович излиза срещу лидера в група E на Световното първенсто – Сърбия. Плавите успяха да спечелят първия си мач след гола на Александър Коларов от пряк свободен удар. Швейцария от своя страна удържа гръмко равенство срещу звездите на Бразилия и поглежда смело към фазата на елиминациите. Може ли този двубой да се превърне в директен сблъсък за място на осминафиналите?

Четвърта награда в играта ни с прогнози за Световното

Двата отбора допуснаха по само една загуба в своите квалификационни групи. Докато на сърбите това беше достатъчно за директно класиране обаче, швейцарците трябваше да преминат през ситото на баражите. Аз лично не си спомням друг случай, в който два отбора да са завършвали с по 9 победи и 1 загуба в групата.

От европейското през 2016 насам, Швейцария изигра 18 мача, в 12 от които не допусна гол. Единствената загуба дойде като гост на Португалия. Защитата и наситената средна линия се оказаха препятствие и за Бразилия, която успя да отмъкне едва точка в първия мач от групата. Работата за кръстоносците е наполовина свършена, но класирането за осминафиналите все още е доста далеч.

Сърбите избраха интересна стратегия в контролите преди Световното. Те играха срещу Китай, Южна Корея, Мароко, Нигерия, Чили и Боливия – нито един европейски отбор. Това явно даде ефект и беше достатъчно за победата срещу Коста Рика в първия двубой. Интересно ще е да видим западните ни съседи срещу Бразилия в следващия кръг. Днес обаче насреща е европейски отбор, който е един от най-силните в света. Според класирането на ФИФА, Швейцария се намира на шеста позиция, пред тимове като Франция, Испания, Англия, Италия.


Очаквам много здрава битка на терена и малко възможности за гол в този мач. Индивидуалните качества на швейцарците изглеждат с една идея по-големи, затова ще дам предпочитанията си за тяхна победа днес.

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )
1xBet - high odds, lots of game options