Пеп Гуардиола е обезпокоен за контузиите в Манчестър Сити, но не планира да купува през януари

Пеп Гуардиола е обезпокоен за контузиите в Манчестър Сити, но не планира да купува през януари

Пеп Гуардиола се опасява, че списъкът с контузиите в Манчестър Сити може да ги докара до отмяната им през този сезон, но той не планира да укрепи състава през януари.

Шампионите от Висшата лига имаха редица проблеми с физическото състояние на играчите по-рано този сезон, а тази седмица Родри и Александър Зинченко станаха последните жертви.

Полузащитникът Родри вероятно ще бъде аут за един месец с контузия на коляното, претърпяна на победата срещу Аталанта във вторник. Левият бек Зинченко няма да може да играе най-малко шест седмици, след като претърпя лека операция на коляното.

И двамата се присъединяват към жертвите на дългосрочни наранявания на коляното Аймерик Лапорт и Лерой Сане в стаята за лечение.

Джон Стоунс се завръща в действие след контузията си, докато Кевин Де Бруйн, Никола Отаменди, Бенджамин Менди и Кайл Уолкър са пропуснали всички игри този сезон.

Четете още: Мората и Кореа: Динамичното дуо на Атлетико Мадрид

Въпреки контузиите в Манчестър Сити и това че някои области се нуждаят от укрепване, Сити иска дългосрочни покупки, а зимният пазар не се счита за идеален за правене на бизнес.

“Мисля, че няма да купуваме. Клубът не ме запозна с играчите, които смятат, че могат да ни помогнат, така че без това няма да стане.“

„Нашата нужда не е само за шест месеца, тя е дългосрочна и важните играчи няма да бъдат продадени. Според мен, ще останем през целия сезон, с всички играчи, които имаме в момента.“

В последните мачове халфовете Родри и Фернандиньо играха в защита и Гуардиола очаква, че може да се наложи да премести повече играчи преди края на сезона.

„Предпочитам играчите да нямат контузии, но се случва. Не можем да спрем и да се оплакване: ‘О, какъв лош късмет’.

„Имаме добри играчи в състава. На няколко позиции не са много, но имаме невероятно добри играчи. Ще продължим с тях.“

ИЗТОЧНИК

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )

Вашият коментар