Моуриньо изказа мнението си за сделката на Манчестър Юнайтед и Давид де Хеа

Моуриньо за сделката на Манчестър Юнайтед и Давид де Хеа

Моуриньо изказа мнението си за сделката на Манчестър Юнайтед и Давид де Хеа

Жозе Моуриньо и Рой Кийн обсъждаха новата сделка на Манчестър Юнайтед и Давид де Хеа, като двамата се питаха дали това е добър бизнес за клуба.

През миналата седмица Манчестър Юнайтед и Давид де Хеа подпиха нова сделка, която ще задържи футболиста на „Олд Трафорд“ до 2023 г. и ще го направи най-високоплатеният вратар в света със седмична заплата между 350 000 и 375 000 паунда.

Моуриньо смята, че испанският национал, въпреки таланта си, е имал „малко късмет“, докато Кийн имаше по-сурови думи за играча, който той смята, че прави „твърде много грешки“.

Четете още: “Наказанията за расизъм трябва да бъдат по-строги“

Говорейки от студиото на Super Sunday преди гостуването на Юнайтед в Уест Хем, Моуриньо каза: „Моментът, в който той подписа огромния си договор, е моментът, в който си мисля, че Юнайтед не трябва да плати толкова за да го има.“

„Преди една-две години той имаше света пред себе си и в този момент, в който подписа невероятния си договор, мисля, че по-голямата част от големите врати са затворени.

„Вратата на Реал Мадрид е затворена – няма нужда да подписват с вратар след Тибо Куртоа. Вратата на Барселона е затворена заради младия и фантастичен Марк-Андре тер Щеген. ПСЖ е затворен – току-що бяха подписали с Кейлор Навас, който е много добър вратар. Не виждам Юнайтед под натиск, защото Де Хеа ще изчезне. Кой ще му плати тези пари?

Той получава феноменален договор в момент, в който има малко късмет да го получи. Добър ли е? Да, той е много добър. Ако кажа, че Виктор Линдельоф е добър в някои аспекти на играта, а не в други, бих могъл да кажа същото и за Де Хеа. Той е много по-добър на линията, отколкото извън нея. Въпреки това, по време на гол, ловкостта му и техническото му ниво са на висота.“

Четете още: Как може да се подреди Арсенал срещу Астън Вила

Кийн: Винаги съм се тревожил за Де Хеа

Попитан дали смята, че Де Хеа си струва инвестицията, Кийн каза: „Не съм толкова сигурен. Вратарите могат да правят грешки, но винаги съм се тревожил за него.“

“Той не изглежда някой, който може да се командва. Никога не ми е направил впечатление, че той е от типът характер, който поставя изискванията на хората около него.

Големият тест за вратарите, особено в Манчестър Юнайтед, е как реагирате след грешка, а той прави твърде много грешки.

Никога не съм бил убеден в характера му. Технически погледнато, дали е добър вратар? Разбира се, че е. Няма как да излъжем за това, но мисля, че става въпрос повече за външността. Винаги съм имал въпросителни към него.“

ИЗТОЧНИК

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )

Вашият коментар