Мароко и Иран са обречени на Световното. Или не?

Мароко и Иран са обречени на Световното. Или не?

Мароко и Иран са обречени на Световното. Или не?

Мароко и Иран откриват мачовете в група Б на Световното в Русия. Двата тима изглеждат тотални аутсайдери в компанията на гигантите Испания и Португалия. Доминацията на иберийците в последното деситилетие е значителна, като тези два отбора спечелиха 4 от последните 5 значими първенства – 3 Европейски и 1 световна титла. Отборите обаче някак се настроиха към играта на Испания и те не са същото чудовище, както преди няколко години. Факт е, че те влизат в първенството като 10-ти в класацията на Фифа, докато Португалия са 4-ти.

Игра с прогнози за Световното в Русия 2018

Мароко обаче е жаден за слава. Отборът отсъства 20 години от световните първенства и сега идва в Русия като шампион на Африка. Мароканците взеха Купата на Африканските Нации през февруари по впечатляващ начин. Те не загубиха нито един от шестте си мача във финалния турнир, като допуснаха само 2 гола в своята врата, при отбелязани от тях 14! Отборът показва стабилни игри и постоянство. За това говори и начина, по който се класираха за Световното първенство – без загубен мач, и голова разлика 11:0! Свидетели сме на изключителни представяние от африканските отбори по време на Световни първенства, но Мароко определено е сред фаворитите за изненада тази година.

Като си заговорихме за фаворити да сътворят изненада, ето и още един от тях – Иран. Последната загуба на отбора в официален мач датира от януари 2015 година. Повече от 3 години тима не е допускал поражение. Всъщност в този период дори и загубените контролни мачове се броят на пръстите на едната ръка – общо 4. Интересно е колко много пъти Иран победи с резултат 1:0 – 6 пъти в последната година и половина. 6 победи и 4 загуби при голова разлика 10:2 в 10 мача в квалификациите бяха достатъчни за класиране на Мондиала в Русия.

Без някакви грандиозни звезди, Иран и Мароко предвещават проблеми на поизморените Испания и Португалия. Фактът, че двата аутсайдера допуснаха общо 2 гола в квалификационните си групи и изиграни общо 16 мача трябва да говори за стабилна защита. Не очаквам много голове в днешния мач. Иран стартира и предишното Световно с мач срещу африкански отбор, завършвайки 0:0 с Нигерия. Днес този резултат няма да бъде изненадващо да се повтори. Успех!

Снимка: Източник

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )
1xBet - high odds, lots of game options

2 Replies to “Мароко и Иран са обречени на Световното. Или не?

Comments are closed.