Гореща Нигерия и ледена Исландия срещу Аржентина

Гореща Нигерия и ледена Исландия срещу Аржентина

Гореща Нигерия и ледена Исландия срещу Аржентина

Загубата и трите допуснати гола във вратата на Аржентина вчера определено накараха Исландия и Нигерия да мечтаят. Двата отбора участват в една от най-завързаните групи на Световното в Русия. Хърватия вече си осигури класиране за следващата фаза, а въртележката в потока може да изхвърли двукратните световни шампиони от турнира.

Четвърта награда в играта ни с прогнози за Световното

Нигерия е един от най-силните отбори на Африка. Особено в последните години успехите се наредиха един след друг. Тимът не успя да спечели Купата на Африканските, губейки катастрофално финала с 0:4 от Мароко. 4 победи и 2 равенства при голова разлика 12:4 пък бяха достатъчни за класиране на Мондиала. Суперорлите са в неприятна серия от 6 мача без победа, но това включва предимно контролни мачове. Те обаче са доста силни на световни финали. След първото си участие през 1994 година, когато в дебютния си мач разгромиха България с 3:0, те са пропускали да се класират само през 2006 година. За всичките си 5 участия, 3 пъти успяха да прескочат груповата фаза. Интересен факт е, че до момента те са били 2 пъти участници в група D на Световно първенство, като и двата пъти са успявали да се класират за осминафинал.

Исландия имаха мечтан дебют на световно първенство, отбелязвайки първия си гол и завършвайки 1:1 с двукратния световен шампион – Аржентина. В последните години те показаха, че не се страхуват от никого. Достигането до четвъртфинал на Европейското преди 2 години и спечелването на квалификационната им група за Световното в Русия показва, че Исландия е тим, с който всеки трябва да се съобразява. Силни, мощни и надъхани, исланците са дошли в Русия, за да напишат своята история. Те, също като Нигерия, са в серия от 5 поредни мача без успех.


Очаквам изключително здрава битка и борба за всяка топка. Двата отбора трудно допускат голове и не са рядки победите с 1:0. Победата за всеки от тях ще го доближи много до класиране на мечтания осминафинал. Изключително труден мач, но аз ще заложа на традициите в световните първенства. Победа за Нигерия.

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )
1xBet - high odds, lots of game options