Ван Бронкхорст подписa с Ман Сити в плана за наследяване на Гуардиола

Ван Бронкхорст подписa с Ман Сити в плана за наследяване на Гуардиола

The Sunday Mirror Sport съобщи, че на холандския мениджър е предоставен пълен достъп до шампионите от Висшата лига.

Феновете на Манчестър Сити може да не искат да видят Пеп Гуардиола да напусне след това, което направи за клуба през последните години, но с договора му, който изтича през лятото на 2021 г. изглежда, че клуба прави планове за плавен преход с Джовани ван Бронкхорст, който вече започна работа при Гражданите.

Джио да замести Пеп?

Sunday Mirror Sport съобщи, че холандският треньор е подписал договор с „достъп до всички зони“ при действащите шампиони на Висшата лига. Той вече работи във фонов режим с манчестърския клуб след края на ръководната му позиция във Фейенорд преди лятото.

Четете още: Пеп Гуардиола се оплака от грешки на ВАР

В доклада се посочва, че уговорената сделка е с цел да помогне 44-годишния холандец в неговото развитие, и че въпреки, че клубът заяви, че е „неформално споразумение“, Ван Бронкхорст наистина е подписал официален договор.

Изглежда планът е отбора да се подготви за напускането на Гуардиола отрано, а новия човек да участва в клуба, за да разбере напълно как работи. От треньорския, младежкия отбор и разузнавателните отдели до прегледите на търговски и бордни зали, една независима интеграция на бившия човек на Рейнджърс, Арсенал и Барса се разглежда като ключова за успеха на пост-Пеп ерата.

Дали това ще стане или не, ще зависи от това как холандецът се вписва през следващите месеци. Сити вече може да има заместник, който да седи до Гуардиола в лицето на Микел Артета, някой като Винсент Компани например, описа наскоро като перфектния човек, който да поеме отбора, докато самият Пеп също изказа подкрепата си за Артета. Мениджърските успехи на Ван Бронхорт в Холандия и връзките му в клуба може да му дадат предимство.

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )

One Reply to “Ван Бронкхорст подписa с Ман Сити в плана за наследяване на Гуардиола”

Вашият коментар