Арсенал подготвя нова оферта за възхитителен защитник през януари

Арсенал подготвя нова оферта за възхитителен защитник през януари

Съобщава се, че Арсенал подготвя нова оферта за защитника на РБ Лайпциг Дейо Упамекано по време на трансферния прозорец през януари.

20-годишният младеж се превърна в една от най-добрите европейски перспективи в екипа на Бундеслигата, като вече направи общо 79 участия, откакто се премести в Германия през януари 2017 г.

Арсенал имаше желание да подпише играча през лятото, само че Лайпциг настояваха, че не са готови да разделят с един от най-ценните си активи за нищо под клаузата за освобождаване, за която се твърди, че е 100 милиона евро (86,44 милиона паунда).

Четете още: Четворката, която ПСЖ не използва: Дракслер, Курзава, Керер и Кавани

Kicker обаче твърди, че 20 милиона евро (17,29 милиона британски лири) се приспадат при всеки изминал трансферен прозорец, което предоставя на всички заинтересовани клубове повече шанс да се споразумеят с французина.

Въпреки че има противоречиви предложения за точната цифра, докладът подсказва, че Арсенал подготвя нова оферта за около 60 милиона евро (51,85 милиона британски лири) през януарския прозорец.

На Упамекано му остава по-малко от две години от договора с Лайпциг, като фактически оставя клуба си в положение, при което те трябва да обмислят всякакви оферти около клаузата му за освобождаване.

ИЗТОЧНИК

Subscribe to our mailing list for free tips and analyses

* indicates required
/ ( mm / dd )

Вашият коментар